Fontos tudnivalók

Ajándékutalvány pénzre NEM váltható!

Az elkészülési előleg és a Megrendelő által biztosított alapanyagok beérkeztétől számított 3-8 hét, ez az idő kiemelt időszakban módosulhat, hosszabbodhat. Kiemelt időszakban szintén adódhat eltérés, leterheltségtől függően, erről a Megrendelőt értesítjük. A megrendelt termék elkészülésének várható időpontját írásban egyeztetjük, esetleges eltérést a Megrendelőnek e-mailben, vagy Facebook üzenetben.

Elállás, lemondás

Műgyanta ékszerek esetén, amennyiben a Megrendelő által biztosított alapanyagok (tej, haj, stb) beérkezésétől számított 8 héten belül nem készül el a termék, és az elkészülési idő módosulásáról értesítést nem kapott, előzetes egyeztetés nem történt, abban az esetben a Megrendelő a rendelésétől elállhat, és az előleg visszajár részére. Kivétel ez alól a kiemelt időszak, ahol a Megrendelőt előzetesen tájékoztatjuk a megnövekedett vállalási időről. Megrendelő általi, részünkre fel nem róható okból történő lemondás esetén, mivel, a termékek egyediek és személyre szabottan készülnek, így az előleget nem áll módunkban visszafizetni.

Fizetési feltételek egyedi -webshopn kívüli- megrendelések esetén

Előleget és végösszeget, az alapanyagok postázása esetén kizárólag Fanna Műhelye fent megnevezett bankszámlájára történő átutalással áll módunkban fogadni, személyes eljuttatás, illetve átvétel esetén van lehetőség készpénzes fizetésre. Acél ékszerek esetén 3000 Ft előleget, nemesfém ékszerek esetén az ékszer árának 50%-át szükséges megfizetni. Minden esetben a fennmaradó összeg a termék elkészültekor kerül rendezésre. Az előlegről előlegszámlát, a végösszegről végszámlát küldünk a Megrendelőnek. Számláinkat minden esetben e-számla formájában állítjuk ki, amit e-mailben kapnak kézhez a Megrendelők.Amennyiben egy régebbi megrendelővel kapcsolatban negatív fizetési tapasztalatunk alakul ki, a következő rendelésénél befolyásolhatja a fizetési feltételek feltételeket, súlyosabb esetben megrendelését akkor fogadjuk, ha a megrendelendő termék értékét előre rendezi.A Fanna Műhelye fenntartja a jogot, hogy egyes megrendelések teljesítését egyedi elbírálás alapján a megállapodott ár teljesen vagy részben- az előlegtől eltérő mértékű- történő előre kiegyenlítéséhez kösse.

Egy számla akkor tekinthető kiegyenlítettnek, ha annak teljes ellenértéke a Fanna Műhelyéhez igazolható módon beérkezett a Budapest Banknál vezetett folyószámlájára.

Szállítási határidő, feltételek

A szállítási határidőként megadott időpont véglegesítése, és a előleg beérkeztétől, a megrendelő részéről biztosított alapanyag (tej, haj, köldökcsonk, stb.) és a előleg beérkeztétől értendő.

Az elkészült termékeket a Megrendelővel egyeztetett módon  Foxpost, futárszolgálat, személyes átvétel, stb.) küldjük. A termék elkészültét követően, képet küldünk a megrendelőnek, majd a megrendelt termék árának fennmaradó része kiegyenlítése után postázásra/átvételre kerül. A fennmaradó összeg, a Fanna Műhelye folyószámláján történt jóváírást követően aznap, legkésőbb másnap postázásra kerül. Bármilyen más kirivóm akadályozó körülmény kapcsán a Megrendelőt tájékoztatjuk, a postázás körülményeit egyeztetjük. Személyes átvétel időpontja a Megrendelővel történt egyeztetés alapján kerül kitűzésre. Személyes átvételre Budapesten, megbeszélés alapján kijelölt helyen van lehetőség.

A termék specifikus jellemzői, reklamáció:

A Fanna Műhelye által használt alapanyagoktól el nem tér, ezt a Megrendelő tudomásul veszi. Az általunk használt alapanyagok professzionális, művészeti tevékenységre gyártott termékek, nem mérgező,VOC, BPA mentes, nem sárguló UV stabil gyanta, I.osztályú alapanyag. Mivel minden termék kézzel készül, így a termékek a tervekhez képest minimálisan eltérhetnek. A megrendelés kézhezvételét követően a Megrendelő minőségi problémát talál terméken, azt írásos formában (lehetőleg fotóval dokumentálva) 72 órán belül jeleznie kell a info@fannamuhelye.com címen. 72 óra letelte után a termékkel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el.Műgyantaékszerek esetében 2 éves szavatosság él, feltéve, ha az rendeltetésszerű használat mellett, igazolható módon a Fanna Műhelye hibájából történt mulasztás. Minden termék mellé használati útmutatót csatolunk. Amennyiben a termék a Megrendelő hibájából sérül, és az ékszer javítható, abban az esetben a 2 év szavatosság tovább él, ha a javítást a Fanna Műhelye végzi, javítási díj ellenében. A megmaradt alapanyagokat (tej, haj, stb.) 2 évig, a szavatossági idő végéig őrizzük.

Az ékszereket díszdobozban küldjük a Megrendelő részére.

Nem minősül hibának:

 • esztétikumot nem befolyásoló, az ékszer belsejében előforduló 0,1-1,5 mm közötti apró buborék
 • hajas, anyatejes ékszerek esetén a gyantába jutó apróbb szennyeződések, melyek a Megrendelő által biztosított alapanyagban voltak
 • Nem minden haj alkalmas a megrendelt minta teljes pontosságú elkészítéséhez, így a hajas ékszerek esetén, mintabeli minimális eltérés lehet.
 • Mivel a színek kiválasztása nem személyesen történik, így a monitor/ telefon színképzése miatt minimális színárnyalat eltérés lehet
 • Amennyiben gyűrű, karkötő esetén hibás méretet küldötök részünkre, a későbbiekben pedig ebből kifolyólag nem megfelelő az ékszer mérete, felárral tudjuk módosítani.

Gyártási hibának minősül:

Műgyanta ékszerek esetében:

 • ragacsos, karcos, sorjás felület
 • 1,5 mm-nél nagyobb buborék
 • sérült, hibás ékszeralkatrész
 • törött ékszer
 • lyukacsos ékszer felület
 • jelentős színbéli eltérés
 • saját hibánkból adódó hibás tartalmú felirat (elírás)
 • túlzottan puha, gumiszerű ékszer
 • kirívóan nagy minta eltérés, esetleg hiányzó minta
 • sérült, törött alkatrészek, kiegészítők kézhezvétel előtt
 • ékszeralapról való leválás
 • készítésből adódó szennyeződés
 • barnulás, feketedés, penészedés


Jelen ÁSZF által nem szabályozott kérdésekben, az alábbi jogszabályok az irányadóak:

Ptk. a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 II.26. KormányrendeletAz elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényFogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény