"A művészi alkotás egyik titka éppen az, hogy keletkezésének mechanizmusa mások számára hozzáférhetetlen, mivelhogy meghitt módon kötődik az alkotó személyiségéhez. " (Bodor Ádám)


2014-ben kezdtem el hőre keményedő gyurmával foglalkozni. Pontosabban minden évben a családom és a szeretteim valami egyedi, kézzel készített meglepetést is kaptak karácsonyra, és annak az évnek ez volt a technikája. :) Mellette a férjemnek kinézett karácsonyi ajándékra kellett volna "elkülönítenem", viszont nem volt egyszerű úgy, hogy ne vegye észre. Ettől az ötlettől vezérelve elkezdtem komolyabban foglalkozni a gyurmázással. Kezdetben csak bögréket és evőeszközöket készítettem, mára már szinte bárminek a díszítését meg tudom oldani. :)

Időközben volt egy kis kihagyás, pontosabban csak rokonoknak és ismerősöknek, valamint saját részre készítettem gyurmaságokat, mivel megszületett a kisfiunk, és ő lekötötte minden energiámat. Ezidő alatt rengeteg technikát sajátítottam el, és jelentős különbség van a közel néhány évvel ezelőtti munkáim és a mostaniak között.

Majd kis idő után ismét babát vártunk, a második kisfiúnkat, és a vele otthon töltött idő alatt egy egészen új területtel ismerkedtem meg, a műgyanta világával. Ennek is egy speciális oldalával, az anyatej és emlékékszerekkel. Szerelem volt első próbálkozásra. Rengeteg időbe telt, mire megfejtettem a titkot, hogyan is kell ezt jól csinálni. Kísérletezések, próbálkozások követték egymást, míg nem siker övezte gyakorlást.

Így létrehoztam újra vállalkozásomat, és igyekszem a Fanna Műhelye nevet, mint brandet kiépíteni. Elmondhatom magamról, hogy a hobbim a munkám, és nagyon sokáig szeretnék még ezzel foglalkozni! És már nem csak a gyurmák világában :)


FannaIsmerd meg Editet

Sokszor hallani:

"Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod!"

Azt hiszem, sikerült eleget tennem ennek a régi bölcsességnek. Feleségként, családanyaként megtaláltam a boldogságomat, ötvösként a hivatásomat. Alkothatok kedvem szerint, megvalósítva önmagam és mások elképzeléseit ékszerek formájába öntve. Azért hívtam életre az EditMabo márkát, hogy egyedi tervezésű és kivitelezésű kézműves ékszereket készítsek, azoknak, akik szeretik az egyedi dolgokat és nem szeretnének a tömegbe olvadni. Termékeim közt nem található két teljesen azonos darab. Az ékszerek anyagukat tekintve ezüstből, aranyból, féldrágakövekből , drágakövekből illetve természetes anyagokból készülnek. Egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítok, konkrét ötlet híján is segítek ékszerré varázsolni a gondolatokat.

(forrás: https://www.editmabo-jewellery.com/rolunk/ )