Gyakran ismételt kérdések

Milyen anyagból készül az ékszerem?

Műgyanta felhasználásával, ami VOC mentes, BPA mentes, UV stabil (nem sárgul), hogy a minőségét a használati útmutató betartása mellett a lehető legtovább megőrizze.


Milyen fémből vannak az ékszer alkatrészeri?

Alapesetben nemesacélból készülnek az ékszerek, egyedi kéréseket nemesfémből-aranyból, ezüstből- tudunk készíteni. Kérhetitek az ékszert sárga, fehér, és rosé aranyból, - ha már kérés nincs, akkor 14 karátos aranyból készülnek ezek az ékszerek- vagy felületkezelt ezüstből. 


Fémallergiám van, mi a megoldás? 

A nemesacél antiallergén, nem okoz allergiát. A nemesfémek esetében találkoztunk már allergiás esetekkel, amit egy felületkezeléssel meg tudunk oldalni (pl. fehér arany ékszer ródium bevonatot kapott). 


Hogyan tudok rendelni?

Emailben, Facebookon a Fanna Műhelye oldalon keresztül, vagy Instagramon üzenetben tudod leadni a rendelésed.


Mennyi hajra és tejre van szükség?

Átlagban 30 ml tejet, és kb.egy gyufaszálnyi vastag tincset szoktam elkérni az anyukáktól, de ezek a mennyiségek a kívánt ékszer, vagy emléktárgy sajátosságától függően változhat.


Hogyan mérjem?

Ez a kérdés a gyűrűk és a karkötők esetében eléggé gyakoriak, és nagy jelentőséggel bírnak, mert egy rosszul mért méret az egész ékszert tönkreteheti. Jobb esetben egy rossz mérésnél van lehetőség bővíteni/szűkíteni, de vannak olyan ékszerek, amelyeknél erre nincs lehetőség. A gyűrűknél a legpontosabb méret, ha egy ékszerüzletben leméreted! Kérlek, ha van rá lehetőség, ne sajnáld az időt rá, mert rossz méretküldés esetén felárral tudjuk csak javítani! 

Képforrás: ekszer-shop.hu

Képforrás: karkotoshop.huJó a fagyasztott tej, vagy frissre van szükség?

Tökéletes a fagyasztott. Ha esetleg van még kéznél olyan tej a fagyasztóban, amit már nem tudtok mire felhasználni, abból nagyszerűen lehet ékszert készíteni 😊


Hogyan tudom eljuttatni a tejet és a hajat?

Postai úton vagy futárral, lehetőleg dupla tejtartó zacsiban, vagy jól záró műanyag mintaadó tégelyben, vagy műanyag üvegben. Erre alkalmas eszközöket patikában célszerű beszerezni. A hajat pedig egy zsepi hajlatában a legegyszerűbb (így nem lesz egy kis boglya, mire ideér). Kérlek ne gumizd össze, mert megtörik a haj, és nehezebb vele utána dolgozni!


Nem romlik meg a tejem útközben?

Ékszer szempontjából nem releváns.


Fürödhetek az ékszeremmel?

Nem ajánlatos 😊 Termál víz pedig végképp ne érje!


Biztosan az én tejem/babám haja kerül az ékszerembe?

Igen 😊


Besárgul az ékszerem?

Minimális árnyalatváltozás lehet. Ha betartod a használati útmutató által írtakat, akkor az ékszered nagyon- nagyon sokáig gyönyörködtet.